Вібросіто: поради з експлуатації

Виходячи з назви вібросито можна трактувати як спеціальний апарат, який дозволяє просіювати різні сипучі матеріали. Дане обладнання може використовуватися у багатьох сферах промисловості – наприклад, нафтова, гірська, харчова сфера. Перед тим, як розповісти про поради з експлуатації, рекомендуємо ознайомитися з цікавими фактами про вібросит. Вперше, вібросіто було винайдено у 20 столітті у Сполучених Штатах Америки. З того часу, шляхом модернізації, обладнання пройшло великий шлях і стало незамінним.

Коли 1938 року компанія Jeffery Manufacturing Co. назвала свою модель обладнання «shale shaker», всі інші виробники взяли такий термін на озброєння і почали застосовувати до своїх моделей. А тепер цей термін знайомий кожному, хто причетний до будь-якої з вищезгаданих сфер діяльності. У цій статті поговоримо про пристрій вібросита, принцип роботи вібросита, а також розглянемо плюси та мінуси використання вібросита.


Застосування вібросіта

Варто зазначити, що експлуатація вікине не вимагає надвузьких знань, достатньо знати, як працює обладнання. Що стосується головних пунктів щодо обладнання, то перше на що потрібно звертати увагу - це поверхня, на якій буде розташоване обладнання. Якщо поверхня буде не горизонтальна, а наприклад, місцями завалена, тоді пропускна здатність погіршиться, і в результаті результат роботи буде неякісний.

Щодо джерел енергії, дуже важливо, щоб все електроживлення було проведене згідно з усіма техніками безпеки. Якщо відбувається робота на заводі, то відповідно до вказівок даного місця. Ретельно перевіряйте при кожному використанні, щоб сіткове полотно сітки було добре зафіксоване. Якщо упустити цей момент, то сітки почнуть псуватися. Експерти радять регулярно перевіряти сітки на факт кріплення, а двигуни на факт роботи. Зіпсовані сітки (або їх ще називають сітковим полотном) потрібно заміняти відразу, а не відкладати цей момент. Навіть при невеликому дефекті, не рекомендується робота вібросіта.

Щоб процес подальшої роботи прискорився, рекомендується вибирати сітки, які мають невеликий розмір.

Після того як робота з сіткою завершена, її потрібно добре очистити. Так ви, по-перше, приберіть весь шлам та забруднення, що залишилося після циркуляції; а по-друге, продовжіть термін служби сітки. Адже ретельний і регулярний догляд дозволяє вчасно замінити невеликі дефекти в обладнання і швидко замінити, поки дефект не розрісся.

Пам'ятайте, що вібросито не можна використовувати, коли воно знаходиться у сухому вигляді. Зараз на ринку ви можете знайти різні типи вібросіта, які відрізняються потужністю, амплітудою, розміром та іншими характеристиками. Головна перевага вібросит – це отримання чистого від шламу та інших забруднень продукту. Якщо вам потрібно вібросито купити або купити верстат для шлакоблоку, ви можете звернутися в наш онлайн магазин для реалізації цієї ідеї.

07.02.2022

Коментарі 0