Особливості застосування вібросита в промисловості

Один з видів обладнання, представленого в каталозі інтернет-магазину «Будтехнік» – вібраційне сито, або коротше вібросито, що є апаратом, що просіває.

Призначення віброситу – поділ сипких складів на фракції залежно від розміру та форми частинок.

Розділяти матеріали необхідно в тих випадках, коли потрібно отримати сировину певного діапазону крупності для різних технічних цілей або для очищення. У найпростішому варіанті на одному ситі отримують дві фракції - велику верхню, що знаходиться на ситі, і нижню дрібну (підгратну).

Застосування вібросито знайшло у багатьох галузях промисловості: харчової, гірничодобувної та ін. Якщо говорити про будівництво, то вібросито використовується для висіву цементу, піску, щебеню з метою одержання якісного бетону.

Купити вібросито просто необхідно і індивідуальним будівельникам, і власникам будівельних бізнесів. Цей апарат входить до списку обов'язкового обладнання, яке потрібно мати тим, хто професійно займається капітальними ремонтами та будівництвом.

Типи вібросит

Вібраційні сита класифікуються за декількома параметрами:

  1. Вид встановленої сітки – каркасна або натяжна. Найпоширеніший каркасний тип, оскільки сітки піддаються регулюванню, на відміну натяжних, у яких виробник сам встановлює силу натягу сітки.
  2. Кількість рівнів очищення. Найзатребуваніші 2-х і 3-х рівневі схеми очищення.
  3. Типи коливань. Поділяються на три види:
    • лінійні;
    • еліптичні (збалансовані/незбалансовані та прогресивні);
    • кругові.

Майже всі механізми функціонують за ідентичним принципом і відрізняються лише формою, габаритами, модифікацією, продуктивністю та кількістю сит із певним розміром осередків (величина окремих осередків сітки є вирішальним фактором для процесу сепарації).

Вибір оптимального віброситу з характеристиками здійснюється з урахуванням всіх названих параметрів.


Конструкційні особливості віброситу

Типова конструкція механізму складається з наступних елементів:

  • самого сита з необхідним для кожного будматеріалу розміром отвору;
  • електродвигуна;
  • скатної дошки, якою матеріал скочується після сита;
  • механізму, що створює вібрацію;
  • опори, що тримає на собі всю конструкцію.

Використання віброситу будь-якої конструкції дозволить швидко відокремити будматеріал від сторонніх тіл у ньому.

В інтернет-магазині «Будтехнік» можна знайти багато видів обладнання, без яких у будівництві не обійтися. Один із них – верстат для шлакоблоку. У нас можна купити як прості та малогабаритні моделі, так і складніші пристрої для виробництва цього популярного будівельного матеріалу.

Все представлене в нашому магазині обладнання характеризується високим ступенем надійності, має довгостроковий ресурс експлуатації та лояльну вартість.

05.01.2022

Коментарі 0