Які пігменти для бетону вибрати: поради фахівців

Щоб зрозуміти, який барвник додати в бетон, необхідно розібратися в їх видах. Всі вони відрізняються не тільки за складом, але і за способом додавання. Додатково кожен з них має свої особливості, що дає можливість для якісної реалізації поставленого завдання.

Барвник для бетону витрата і його види

Всього існує три ключових видів фарбувальних речовин.

Вони мають різні склади і способи нанесення.

  1. Кислотні. Цей варіант поставляється у вигляді порошку і володіє великою палітрою кольорів. Особливістю цього виду продукту є те, що перед нанесенням він розлучається в кислоті, а фарбування відбувається вже по готового виробу. Кислота разом з пігментом в'їдається в структуру бетону і міцно схоплюється з нею. Подібні варіанти дозволяють зробити багатобарвне фарбування зі стійкою основою.
  2. Акрилові. Даний продукт виробляється на основі акрилу. Він має рідку консистенцію і також наноситься вже на поверхню готового виробу. Подібний вид барвника є декоративно-захисним. Він стійкий до ПММ, сонця, опадів та інших негативних факторів. При цьому він повністю безпечний, не виділяє токсичних випарів. Тому його можна застосовувати і для внутрішніх робіт. Також даний продукт стійкий до низьких температур і не тріскається.
  3. Сухі. подібні добавки в бетон вносяться безпосередньо на стадії замішування. Вони рівномірно розподіляються по всій суміші і не вимиваються з неї, так як міцно схоплюються при застиганні. Цей варіант забезпечує отримання найбільш яскравого, але однотонного оформлення. Інтенсивність регулюється обсягом додається пігменту. При висиханні колірна передача стає значно вище.

Щоб кольори не втратили свою інтенсивність і були соковитими, можна для роботи вибирати бетон білої марки. Він має ті ж властивості, що і звичайний вид суміші, але фарбування на ньому виглядає значно краще.


Які корисні поради існують у професійній сфері

Купуючи пігмент барвник для бетону, інструкція до цієї речовини обов'язково йде в комплекті або надрукована на самій упаковці. Це дає можливість ознайомитися з рекомендаціями фахівців з використання та отримати максимально привабливий відтінок.

Щоб зрозуміти, як зробити кольоровий бетон, необхідно провести його заміс з урахуванням внесення порошкоподібного пігменту.

Для цього знадобляться наступні інгредієнти:

  • просіяний дрібний пісок в обсязі десяти заходів;
  • цемент вноситься в кількості чотирьох заходів;
  • дрібнофракційний гравій становить шістнадцять заходів;
  • на це кількість сухих інгредієнтів вноситься одна міра води;
  • завершальним етапом додається пігмент в кількості 5% від всієї маси розчину.

Купуючи пігмент для бетону, пропорції у кожного виробника можуть бути різними. Це пов'язано з покриваністю і кількістю барвника в порошку. Тому потрібно уважно читати рекомендації на упаковках.

У нашому магазині «Будпром» можна купити пігмент для бетону в будь-якому вигляді. У нас ви знайдете широкий асортимент і доступні ціни.

02.09.2021

Коментарі 0