Форми для бордюрів: простий спосіб виготовлення виробів

Бордюри стали невід'ємним елементом не тільки у дорожньому будівництві, але й також при створенні ландшафтного дизайну. Бордюри дозволяють гармонійно завершити дизайн, акуратно та естетично доповнюючи всю картину. Дуже часто бордюри використовують як роздільники простору на конкретні зони, інколи ж для оформлення клумб або доріжок. Завдяки тому, що бордюри можна зробити самостійно, вони мають великий попит. Розглянемо як зробити форму для бордюру власноруч.

Виготовлення бордюрів у домашніх умовах

Бордюри дозволяють зберегти цілісність дорожнього покриття. Саме тому вони дуже важливі у роботі. Але щоб отримати бордюр дешево, не витрачаючи при цьому часу на пошуки та підбір готового варіанту, можна купити форму та виготовити виріб самостійно. Самостійне виробництво обійдеться набагато дешевше, оскільки до складу бордюру входить пісок, цемент та вода. Все, що потрібно зробити це у відповідних пропорціях, створити суміш і залити у форму. Ви можете самостійно регулювати висоту, ширину та товщину готового виробу, виходячи від ваших потреб.


Плюси та мінуси використання форм для бордюрів

Використання форм для самостійного виробництва бордюрів має низку плюсів та мінусів. З переваг – такі вироби виходять набагато дешевшими, ніж готові в магазині. Ви можете підібрати форму, яка потрібна саме вам. Вам не потрібна допомога спеціалістів для встановлення бордюрної огорожі. Не потрібно багато знань у цій сфері та досвіду, тому це завдання може вирішити кожен.

З мінусів є невеликі нюанси, які потрібно врахувати при роботі з бордюрами. Наприклад, чітке співвідношення компонентів або повне висихання виробу перед експлуатацією.

Особливості застосування форм для бордюрів

Форми для створення бордюрів бувають трьох видів – дерев'яні, сталеві, пластикові. Головне, що відрізняє їх один від одного це використовуваний матеріал у процесі створення. Пластикові форми утворюються за рахунок поліпропілену. Можуть бути використані для створення дорожнього, тротуарного та магістрального типу бордюр. Головною відмінністю є наявність правильних геометричних параметрів і глянсовий внутрішньої поверхні. Порівняно з іншими формами, пластикові форми мають легку вагу, достатньо компактні за рахунок чого стають універсальними. З такою формою можна працювати за будь-яких умов, не потрібно додаткове обладнання. Завдяки поліпропілену, який використовується для створення такої форми, вона стає досить еластичною.

Створення форми своїми руками

Для того щоб зробити форму своїми руками попередньо необхідно підготувати - шурупи (приблизно 30 шт), викрутку, бруски, лист металу (можна замінити на фанеру) та дошку. Пам'ятайте, що роботи повинні виконуватись на рівній поверхні, яка вкрита поліетиленом. Для отримання рівної поверхні бордюра, необхідно добре обробити дошку.

Отже, створення бордюру виконується у такому порядку:

  1. У вигляді рами з'єднуються бруски, місця кріплення фіксуються шурупами та залізними скобами.
  2. Використовуючи лист металу чи фанери створюється дно форми.
  3. Використовуючи гальку, щебінь або шматочки кераміки, необхідно продекорувати зовнішню частину форми.

Форма готова, потім лише заливається суміш і дається їй час для повного висихання. У нашому магазині є готова форма для бордюру різних розмірів і різні добавки до бетону. Для консультації ви можете звернутися до наших менеджерів.

11.01.2022

Коментарі 0