Фібра для бетону або сталева сітка - що краще та вигідніше?

Фібра або сітка для бетону застосовується у тому випадку, коли необхідно зробити армування. Обидва варіанти підходять для різних умов та мають суттєві відмінності. Тому будівельні компанії можуть вибирати той варіант, який буде їм необхідний у конкретному випадку.

Фібра для бетону, що це і для чого потрібна?

Фібра – це спеціальне тонке волокно, що має легку структуру та забезпечує повноцінне армування. Якщо сітка укладається під розчин, то фібра втручається в нього, що надає йому густини по всьому шару. При цьому при розподілу волокон відбувається рівномірно. У той же час витрата фібри в бетон залежить від її виду та типу виробу. У середньому він може становити від 0,9 до 1,5 кілограма на один кубічний метр.

На ринку можна зустріти кілька варіантів фібри.

  1. Металеві. Цей варіант фібри застосовується для виробів, які мають витримувати велику кількість навантажень.
  2. Поліпропіленова. Даний тип підходить для армування підлогових покриттів у виробничих приміщеннях з високою ступенем навантаження.
  3. Скловолоконна. Фібра в цьому виконанні також відмінно підходить для покриття для підлоги. До того ж вона дозволяє витримувати навантаження, що забезпечує стійкість.
  4. Базальтова. Завдяки своїм високим показникам щодо стійкості до негативних впливів цей вид фібри застосовується для стяжки, яка зазнає впливу хімічних складів або важких погодних явищ. Вона добре підійде для бетонування паркувань, автомобільних доріг, фасадних елементів тощо.

Завдяки цій різноманітності можна підібрати найбільш привабливий варіант волокна. Щоб зрозуміти, яка витрата фібри в бетон буде потрібно провести розрахунки, виходячи з параметрів об'єкта і його призначення.


Позитивні сторони фібри

Насущне питання про те, що краще, стяжка або фібра, вирішується при розгляді позитивних властивостей фібри. На них yа основі можна зробити висновок, чи варто додавати фібру в бетон.

Серед переваг можна виділити:

  • покращення процесу укладання бетону з одночасним армуванням по всій товщині;
  • запобігає появі тріщин при усадці виробу та його висиханні;
  • створює міцний шар у всьому об'ємі розчину;
  • знижує процес стирання при тривалій експлуатації;
  • фібра дозволяє підвищити рівень водостійкості;
  • збільшує показник стійкості до морозів або високих температур;
  • дозволяє отримати стабільність виробу за температурних перепадів.

Всі ці переваги істотно виділяють фібру як армуючий матеріал на перше місце. Сітка, хоч і перевірений матеріал, але вона не дає всіх цих переваг через тонкий шар армування. Вона не захищає від появи тріщин і надає стяжці стійкість до навантажень, що згодом призведе до появи тріщин.

У нашому магазині «Будпром» можна придбати будь-яке фіброволокно з асортименту в необхідному обсяг за максимально доступними цінами. Додатково нашим покупцям ми надаємо можливість підібрати інші добавки до бетону, купити які можна у відповідному розділ.

13.12.2021

Коментарі 0