Особливості виготовлення садово-паркових скульптур

Виготовлення садово-паркових скульптур, а надалі їх використання, дозволяє надати ландшафту унікальності та сучасність. У минулому ландшафтні архітектори вважалися справжніми майстрами своєї справи. Вони володіли необхідними знаннями та глибоким естетичним чуттям, а також великою уявою, тому їх роботи досі справляють на нас чарівне враження.

На сьогоднішній день, готові скульптури представлені в різних варіаціях, але ціновий діапазон достатньо високий. Саме тому багато користувачів вдаються до самостійного виготовлення садово-паркових культур.

Особливості використання форм для садово-паркової архітектури

Завдання садової архітектури - м'яко та ненав'язливо підкреслити неповторний характер кожного саду. Потім окремі елементи садової архітектури адаптують сад для використання його власниками. Розміщення окремих елементів саду та їх використання повинні підкреслювати оригінальність та красу саду. Бетонна архітектура виконує не тільки практичну функцію, але і при правильно підібраних матеріалах та формах є чудовою естетичною прикрасою саду. Безперечною перевагою бетонних елементів є те, що вони не вимагають технічного обслуговування та забезпечують практичні переваги скрізь, де це необхідно. Ви можете комбінувати різні кольорові матеріали або дотримуватись єдиного стилю.


Плюси та мінуси форм для садових фігур

Головною перевагою використання форм для садових фігур – це, звичайно ж, індивідуальність. Ви можете створити ту форму, яка повністю підходитиме вашому саду і задуманому ландшафтному дизайну. Тому спершу вивчивши всі види форм для виготовлення садово-паркових скульптур, ви можете розпочати створення своєї форми. Ще один плюс форм – це дешевизна. За фактом, використання форми та самостійно заливаючи бетонну суміш дозволить вам значно заощадити, у порівнянні з покупкою готової садової фігури. Розміри форм для садових фігур бувають абсолютно різні, Ви можете підібрати універсальний розмір для подальшої експлуатації.

У нашому магазині ви можете знайти не тільки форми для виробництва садово-паркової архітектури, а також форми для декору з бетону.

Особливості підготовки суміші для виготовлення садових скульптур

Садові фігурки найчастіше виробляються за рахунок бетону. Цей матеріал популярний завдяки його низькій ціні, а також універсальність. Він підходить для створення як простих фігурок, так і складних із різними елементами декору. Існує велика кількість добавок до бетонної суміші, які покращують структуру готового виробу.

Деякі з них:

  • Клей ПВА покращує параметр морозостійкості готового виробу. При заливанні суміші у форму слід враховувати факт швидкого "схоплювання". Сухий цемент з додаванням ПВА може схоплювати більш тривалі терміни, ніж звичайний.
  • Рідке скло - знижує водопроникність, прискорює "схоплювання" розчину. Однак пам'ятайте, що такий компонент у загальній масі розчину не повинен перевищувати 1%.
  • Пластифікатор – ще один варіант добавки, що підвищує пластичність бетонного розчину. Головне не переборщити з дозуванням, буквально чайну ложку на цебро розчину.

15.01.2022

Коментарі 0