Як глянець для бетону впливає на його властивості?

З поширенням актуальних останнім часом стилів бетон перестав бути елементом чорнового оздоблення. Для внутрішніх просторів він заграв новими фарбами у лофті та мінімалізмі. Купити глянець для бетону вважають за краще для підкреслено індустріального зовнішнього оформлення багатьох будівель. Глянцеві основи менше притягують пил і не бояться механічних пошкоджень.

Приємним бонусом є здатність лаку не лише допомогти у досягненні сучасного дизайну, але й зміцнити покриття. Глянець для бетону, переваги якого в обробці швів між плитами перевершили багато традиційних засобів, став надійним супутником будівельників. Його бездоганні адгезивні властивості дозволяють проникати в мікротріщини та забезпечувати відмінний захист. Бетонні стіни та підлога стають стійкішими до дії погодних та стиральних факторів після нанесення лаку, зменшується їх водопоглинання. За таким покриттям легше доглядати всередині будинку, а зовні воно не відшаровуватиметься при температурних перепадах.

Найпрактичнішими в домашніх інтер'єрах виявилися глянсові площини світлих тонів. У кухнях і ванних кімнатах гарно виглядає перламутровий глянець, кольорові вкраплення роблять менш помітними сліди від бризок і дотиків пальцями.

Поради щодо застосування глянцю для бетону:

  • світле глянсове оздоблення вигідно подає світлі меблі, темні – навпаки;
  • світло-сірий глянець робить простір просторим і наповненим повітрям;
  • відбивна блискуча поверхня посилить освітленість темних кімнат, вона не «краде» світло.


Глянець для бетону, особливості використання

Залежно від сфери застосування види глянцю для бетону поділяються на 3 групи:

  • з орієнтацією на внутрішні приміщення, цей лак використовують також для надання блиску кам'яним стільницям та оновлення плитки;
  • з орієнтацією на зовнішнє використання, витримує мороз та спеку;
  • декоративний лак відрізняється великою кількістю відтінків і є універсальним у використанні.

Якщо брати до розгляду класифікацію за складом, то поділ відбувається на такі типи:

  • акрилові;
  • на основі стиролу;
  • поліуретанові;
  • емульсії на водній основі.

Вибір може спиратися на пріоритети в екологічній та ціновій складовій. Витрата глянцю для бетону залежить від внутрішньої пухкості та зовнішньої шорсткості будівельного матеріалу або виробу. Спеціальні компоненти, що додаються в суміш при замішуванні ущільнюють бетон, сприяють зменшенню пористості та роблять його довговічнішим. Купити добавку для бетону можна в компанії "Будтехнік", що спеціалізується на будівельному обладнанні та покращенні властивостей матеріалів.

Оброблений глянцевим складом бетон захищений від впливу опадів, він не розтріскується і виглядає як монолітна поверхня, що лискає. Таке покриття сприятливо позначається на характеристиках міцності і згладжує нерівномірність кольору.

13.12.2021

Коментарі 0